Netwerken en geïnspireerd raken is nooit weg.

We volgen het Jeneversbesgilde

En we zijn lid van de Nederlandse Notenverenging

We zijn contactpersoon en boominspecteur van de Nationale Bomenstichting

We zijn experimenteler en lid van het Truffelgilde

In 2009 zijn we geïnspireerd geraakt door de Oghamtuin van de Hortus Botanicus in Haren ( Hortus Botanicus Haren Keltische tuin ). Dat leidde er toe dat we in 2010 een Keltische Boomcirkel hebben geplant. Sinds die tijd zijn er meer bomen geplant die een verbinding hebben met het Keltische gedachtegoed. Sinds die tijd hebben we veel ideeën opgedaan en is er ook veel beweging ontstaan in de samenleving. De voedselbossen kwamen op ons pad en ook de publieke aandacht kwam op gang. Hieronder wat wegwijzers.

a. Manenpad

Te vinden op Veld voor Verder. Een rij met de dertien bomen die voor de Kelten verbonden zijn, symbolisch zijn voor de 12 of dertien manen in een kalenderjaar.

IMG_4822

b. Zielcirkel

Een middenkring van taxussen omringd door wat naaldbomen. Voor de Kelten was de Taxus de oude betrouwbare en altijd groene “richtingaanwijzer” in het landschap maar ook de boom waar de ziel van de mensheid in overging. De wijze boom dus rondom de rustplaatsen van de gestorvenen. Op Veld voor Verder het midden van de boomcirkel.

Nu we toch regelmatig in het boek over het Keltische Boomorakel kijken, De Tarot van de Druïden gebruiken of lezen over de Keltische maankalender in het Zonnejaar zullen er vast ook nog wat symbolische planten bijkomen, de Maretak staat op het verlanglijstje.

IMG_2712

De Gaspeldoorn staat er al!

_MG_2620.JPG