Zwerfspoor is het eigenzinnige biotypische- en biotopische onderwijsadviesbureau van Cedric en Gerdy  Bousché. Het haalt graag de onderste steen boven bijvoorbeeld als het gaat over aspecten als imago, kwaliteit en tevredenheid. Zwerfspoor neemt geen genoegen met alleen maar cijfers en grafieken maar gaat ook op zoek naar het verhaal achter de kerngegevens en getallen. Daarbij hoort het voeren van gesprekken en het houden van interviews. Dat levert een beeld op van hoe mensen de organisatie ervaren. Het leidt tot conclusies en aanbevelingen voor verbeteringen. Zwerfspoor maakt een eerlijke en duidelijke rapportage!
Zwerfspoor is een eenmanszaak met een groot netwerk, freelance medewerkers en veel ervaring in het basis- en voortgezet onderwijs.

IMG_1594

 

Een biotypische- en biotopische aanpak betekent dat Zwerfspoor bij onderzoeken, presentaties en workshops vaak een voorbeeld neemt aan de natuur en ook is begonnen met een heuse op de toekomst en ontwikkeling gerichte “proeftuin”: Veld voor Verder.

Dat levert ook contacten op met het onderwijs en leidt tot advies- en onderwijswerk in het groen!

19.17.11 presentatie

IMG_4523

In 19-zoveel was er al dat idee: Het landschap veranderen door een eigen stukje grond te kopen en te beplanten. In 2004 kochten we dat eigen stukje grond, monocultuur, maisland. In 2018 staan er honderden bomen, sommigen zijn al van ver te zien! Een assortiment vijgenbomen, fruitbomen, voedselbos, moestuin, een Keltische Boomcirkel, een manenpad en er zijn nog wat stukjes in ontwikkeling. Het beste bewijs dat pionieren en experimenteren zin heeft en dat juist begeleiden en ruimte bieden leidt tot groei!

IMG_5856

In een periode van zo’n 15 jaar ontstond een plek om te zijn, te leren, te ontmoeten voor kinderen en volwassenen. Mensen uit de buurt, natuurliefhebbers, rustzoekers en voor leerlingen en studenten. Iedere dag een nieuw seizoen met eigen kleur en geur, smaak en beleving.